Inloggen Account aanmaken

Over deze site

Over deze site

Ruim een derde van de Nederlanders piekert dagelijks. Bijna een kwart zelfs meer dan een uur per dag. Van de mensen die dagelijks piekeren, heeft 65 procent moeite zich te ontspannen.Ook slaapt bijna een 31 procent van de piekeraars slecht. Als ‘favoriet’ piekermoment wordt de tijd in bed aangewezen. Ook onderweg (zoals in de auto) en,  tijdens ontspanmomenten (zoals een yogales) wordt veel getobd. Meer dan de helft van de piekeraars zou dan ook graag zorgelozer door het leven gaan.

Deze website is bedoeld voor al die mensen die last hebben van gepieker en hier iets aan willen doen. Het belangrijkste kenmerk van piekeren is dat er geen sprake is van oplossingsgericht denken. Bovendien worden er in het piekerproces allerlei negatieve emoties aan het gedachte vastgeplakt. Juist deze negatieve emoties zorgen ervoor dat er wordt gefocust op wat men juist niet wil. Dit roept op zijn beurt weer emoties als angst, somberheid of boosheid in het leven. Hierop reageert het lichaam met een stress-reactie met als gevolg dat het denken minder helder wordt. Je bent niet meer in staat te overdenken, te ordenen en tot slot te komen tot een oplossing. Je raakt het overzicht kwijt waardoor er bijvoorbeeld paniek kan ontstaan.

Het doel van deze website is leren omgaan met je gepieker. Concreet kun je te weten komen:

De 4 soorten piekeraars die wij onderscheiden zijn:

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van deze site is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van piekeren. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, metacognitieve therapie, psycho-educatie en Intolerance-of-uncertainty therapie.